Genisten voor de oude kerk in IJzendijke.
Volledig scherm
Genisten voor de oude kerk in IJzendijke. © 13 Lichte Brigade

Militairen landmacht geven demonstraties in Zeeuws-Vlaanderen

BRESKENS - De landmacht komt 19 oktober op bezoek in Zeeuws-Vlaanderen. Militaire voertuigen van de 13 Lichte Brigade rijden die dag door de regio. Ook worden in deze gemeenten demonstraties gegeven. Verder nemen de militairen uit Oirschot, de Markt en Koninginnestraat in IJzendijke over, om daar te laten zien wat hun werk inhoudt.

De voertuigen van het  41 Pantsergeniebataljon van de brigade rijden door Zeeuws-Vlaanderen. De tocht is van 08.00 tot 12.00 uur en voert van IJzendijke naar Breskens (08.40 uur), Oostburg (09.30 uur), Sluis (10.25 uur), Aardenburg (11.05 uur) en weer terug naar IJzendijke.

Van 12.30 tot 16.00 uur uur zijn de militairen en het materieel in IJzendijke op de Markt en in de Koninginnestraat. Er worden daar ook sportactiviteiten gehouden waar bezoekers aan kunnen meedoen. 

De 13 Lichte Brigade bestaat uit 3000 militairen en burgermedewerkers, gevestigd in Oirschot, en is met haar gepantserde wielvoertuigen een uniek onderdeel van de Landmacht. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Discriminatie is soms een goedbedoelde opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’
    PREMIUM

    Discrimina­tie is soms een goedbedoel­de opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’

    MIDDELBURG - Hij stierf bijna 7.000 kilometer hier vandaan. Toch is de dood van de Amerikaan George Floyd ook in Zeeland geen ver-van-mijn-bed-show. Ook hier neemt racisme toe, blijkt uit recent onderzoek. In Zeeland ging het vorig jaar nog om 300 meldingen. ,,Nog regelmatig krijg ik te horen: ga terug naar je eigen land. Waar moet ik dan heen? Ik kom hier vandaan”, zegt Angelique Duijndam, medeorganisator van de demonstratie Black Lives Matter, maandag in Middelburg.