Volledig scherm
Genisten voor de oude kerk in IJzendijke. © 13 Lichte Brigade

Militairen landmacht geven demonstraties in Zeeuws-Vlaanderen

BRESKENS - De landmacht komt 19 oktober op bezoek in Zeeuws-Vlaanderen. Militaire voertuigen van de 13 Lichte Brigade rijden die dag door de regio. Ook worden in deze gemeenten demonstraties gegeven. Verder nemen de militairen uit Oirschot, de Markt en Koninginnestraat in IJzendijke over, om daar te laten zien wat hun werk inhoudt.

De voertuigen van het  41 Pantsergeniebataljon van de brigade rijden door Zeeuws-Vlaanderen. De tocht is van 08.00 tot 12.00 uur en voert van IJzendijke naar Breskens (08.40 uur), Oostburg (09.30 uur), Sluis (10.25 uur), Aardenburg (11.05 uur) en weer terug naar IJzendijke.

Van 12.30 tot 16.00 uur uur zijn de militairen en het materieel in IJzendijke op de Markt en in de Koninginnestraat. Er worden daar ook sportactiviteiten gehouden waar bezoekers aan kunnen meedoen. 

De 13 Lichte Brigade bestaat uit 3000 militairen en burgermedewerkers, gevestigd in Oirschot, en is met haar gepantserde wielvoertuigen een uniek onderdeel van de Landmacht. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement