Volledig scherm
PREMIUM
Marijn de Ridder demonstreert de diverse zorgdomotica in de Experience Room van Tragel Zorg. Gedragsdeskundige Eveline de Windt figureert als slapende bewoner. © Peter Nicolai

Microfoons en camera's bij gehandicapten Tragel moeten zorgen voor betere nachten

CLINGE - In de Experience Room van Tragel op De Sterre in Clinge worden de nieuwste technieken getest om verstandelijk gehandicapten 's nachts niet nodeloos te hoeven storen óf juist efficiënt in te kunnen grijpen bij nood. Het doel: de slapers een goede nachtrust bieden. 

'De nacht is om te slapen'. Zo luidt de nieuwe visie op nachtzorg. Klinkt logisch, want iedereen die een onrustige nacht heeft en/of te weinig slaap, krijgt de dag erna de rekening gepresenteerd. In de gehandicaptenzorg is dat niet anders, met dat verschil dat daar de zorg(vraag) ook 's nachts doorgaat. Bij Tragel betreft dat in totaal 420 bewoners op het Sterreterrein en daarbuiten. Zij worden in de nachtelijke uren standaard ‘afgeluisterd’ met microfoons en vaak in de gaten gehouden met camera's.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    De Heemkundige Kring Sas van Gent organiseert op dinsdag 26 februari een lezing genaamd ‘Amsterdam in beeld(en), met hier en daar een Zeeuws sausje’. Tijdens deze lezing zal enthousiaste gids in Amsterdam, Theo Sarneel, heel wat verhalen vertellen over de geschiedenis, de cultuur en het hedendaagse leven van de stad. Theo neemt je mee door bijna 800 jaar Amsterdam en tipt daar waar het kan, de Zeeuwse invloeden even aan. De avond vangt aan om 19.30 uur en de toegang is gratis. Locatie van de lezing zal zijn bij MFC de Statie aan de Canadalaan in Sas van Gent.