Scène uit de documentaire '13 dagen' van Gijs Haak.
Volledig scherm
PREMIUM
Scène uit de documentaire '13 dagen' van Gijs Haak. © Gijs Haak

Michiel en Gijs hielpen hun vader sterven: ‘Hij ging echt vrolijk en voldaan de dood in’

VIDEO | REPORTAGEFloor Haak uit Vrouwenpolder wist het zeker: hij wilde sterven. Hij vroeg zijn zonen om hem daarbij te helpen. Michiel verzorgde zijn vader, dertien dagen lang, tot het moment daar was. Gijs filmde alles, voor een aangrijpende documentaire. ,,Voor onze vader was dit een uitkomst, maar voor ons was het ook heel bijzonder.”

 1. Kees en Lenno Hanse op akkerbouw- en energiebedrijf de Willemshoeve: ‘We moeten de wereld kunnen voeden’
  PREMIUM
  Video

  Kees en Lenno Hanse op akkerbouw en energiebe­drijf de Willemshoe­ve: ‘We moeten de wereld kunnen voeden’

  ZIERIKZEE - Het is zo’n ochtend. Lenno heeft net zijn bestelwagen in de kreukels gereden. Het was op de kruising ter hoogte van Colijnsplaat, verkeerslicht op oranje, Lenno dacht doorrijden, zijn voorganger dacht remmen. Maar goed, hij kon ongedeerd met zijn vader mee terug naar hun boerderij bij Zierikzee. Daar is het nog niet gedaan met de rampspoed. We zitten net in de keuken als de buurman belt. Hij is suikerbieten van het land aan het rijden. Zijn kiepkar is van de bemodderde weg in de sloot gegleden. Lenno heeft zijn tractor al gestart.
 2. Dutch Seaweed Group pakt het groot aan: in april oogst ze 120.000 kilo zeewier uit Oosterschelde
  PREMIUM

  Dutch Seaweed Group pakt het groot aan: in april oogst ze 120.000 kilo zeewier uit Ooster­schel­de

  KAMPERLAND - In de Oosterschelde ligt de grootste zeewierboerderij van Nederland. Bij de Schelphoek zaait de Dutch Seaweed Group momenteel zeewierplantjes uit de eigen kweekruimte in Kamperland. In april volgend jaar hoopt het jonge bedrijf 120.000 kilo zeewier te oogsten. ,,We willen grootschalige zeewierteelt op poten zetten. Zeewier is gezond en duurzaam. Het is het voedsel van de toekomst.”