De voormalige bedrijfsgebouwen en drie leegstaande woningen op het Hof te Zandplein in Kloosterzande worden gesloopt.
Volledig scherm
De voormalige bedrijfsgebouwen en drie leegstaande woningen op het Hof te Zandplein in Kloosterzande worden gesloopt. © Peter Nicolai

Metamorfose Hof te Zandeplein in Kloosterzande in volle gang

KLOOSTERZANDE - De metamorfose van het Hof te Zandeplein in Kloosterzande is begonnen. De voormalige bedrijfsgebouwen van landbouwmechanisatiebedrijf Weemaes en drie leegstaande woningen worden gesloopt. 

Dat is de eerste stap naar een nieuwe inrichting voor het plein. Na de sloop wordt de bodem gesaneerd, omdat er vroeger een tankstation op die locatie stond. Over de precieze invulling van het plein is de gemeente Hulst nog met meerdere partijen in gesprek, maar er wordt gedacht aan een mix van verschillende woningen, waaronder sociale huurwoningen. 

  1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
    PREMIUM

    Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

    SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”