Volledig scherm
Jaarwisseling 2018-2019 op de Markt in Hoek. © Camile Schelstraete

Met oud en nieuw geen vuurwerk op Kerkplein en Minister Lelyplein in Sluiskil

TERNEUZEN - Op het Kerkplein en Minister Lelyplein in Sluiskil mag tijdens de jaarwisseling geen vuurwerk worden afgestoken. 

Het is alweer de derde jaarwisseling dat Terneuzen vuurwerkvrije zones instelt, als enige Zeeuws-Vlaamse gemeente. Ook op de toegestane tijden om vuurwerk af te steken, van 18.00 uur op 31 december tot 2.00 uur op 1 januari, geldt op deze plekken een vuurwerkverbod.

Terneuzen had vijftien vuurwerkvrije zones, rond alle verzorgingshuizen, het ziekenhuis, bij de kinderboerderij en het dierenasiel in Terneuzen en de dierenweides in Westdorpe en Sas van Gent. Eén komt erbij, het Kerkplein en Minister Lelyplein in Sluiskil. Burgemeester Jan Lonink en de dorpsraad Sluiskil zijn dit overeengekomen vanwege overlast van 2018 op 2019.

Hoek

Lonink heeft ook overlegd met de dorpsraad Hoek. In Hoek gebeurt 31 december overdag nogal eens wat, zoals vorig jaar het branden van autobanden vlakbij de molen. De dorpsraad en wijkagent gaan in gesprek met jongeren om een plek aan te wijzen waar ze overdag actief kunnen zijn zonder hinder te veroorzaken.