Volledig scherm
Frans Duijts speelde vorig jaar op een volgepakte Grote Markt tijdens de Vestingfeesten. © Camile Schelstraete

Meeblèren met Abba op Vestingfeesten in Hulst

HULST - De Vestingfeesten in Hulst veranderden vorig jaar rigoureus en ook de editie van komend weekend ziet er anders uit. Voor het eerst begint het feest op vrijdag, met optredens in een tent op de Grote Markt.

De organisatie besloot in 2018 het roer om te gooien. Het jasje van de Vestingdagen had veel stof op de schouders en kon wel een opfrisser gebruiken. De naam veranderde in Vestingfeesten en de focus verschoof van een historisch programma naar meer muziek. De Grote Markt puilde zaterdagavond uit tijdens een optreden van Frans Duijts. ,,We hebben eigenlijk alleen maar positieve reacties gehad", zegt Monique de Bruijn van de organisatie. ,,Dat historische vonden we ook geweldig, maar het trok gewoon veel minder publiek. De mensen hadden er geen band meer mee. De muziek trok aan, ik denk dat er zaterdagavond 1.500 man op de markt stond.”

The Abba Tribute

Dit jaar is de hoop gevestigd op René Schuurmans (20.00 uur) en The Abba Tribute (22.30 uur) om publiek te trekken. Zij treden zaterdagavond op. Het feest begint komend weekend echter al op vrijdag. Vanaf 20.00 uur spelen onder meer Hunterstreet, Mickey-V, Cabin Crew en DJ T-Go. Tijdens de Verrückte Stunde wordt de polonaise ingezet. Zondag treedt om 13.45 uur orkest The Young Ones op met Belle Perez op de Grote Markt. De rommelmarkt, die op losse schroeven stond, is dit jaar alleen op zaterdag, op het plateau onderaan de Bierkaai. Die dag zijn vanaf 12.00 uur allerlei oldtimers te zien. Het enige historische onderdeel is een wandeling langs alle pagadderbeeldjes. Die start zaterdag tussen 9 en 10 uur bij voetbalclub HVV'24.

Het hele programma: vestingfeestenhulst.nl.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement