Schillemans 'junior' in zijn supermarktje in de Hulster binnenstad.
Volledig scherm
Schillemans 'junior' in zijn supermarktje in de Hulster binnenstad. © EO

Markante Hulstenaren te zien in tv-documentaire Typisch van EO

HULST - Voor de nieuwe Typisch-reeks, een populaire serie tv-documentaires, bezocht de EO het Land van Hulst. In een aantal afleveringen worden markante Hulstenaren geportretteerd.

In de eerste aflevering beweegt kroegbaas Peter Ummenthum van The Prince of Wales hemel en aarde om Fermin, zijn buitenlandse hulp in het café, aan verblijfspapieren te helpen. Ook Ismaël Oudeman, bloemist en positiviteitsgoeroe, komt aan het woord. In Typisch wordt een inkijkje gegund in het kleinste supermarktje van Hulst, dat van vader en zoon Schillemans aan de Gentsestraat; waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Uniek

De EO wist de voor Oost-Zeeuws-Vlamingen zo bekende Gina van café Het Verdronken Land voor de camera te krijgen en ook is er een rol voor Kauteraar en ‘mr. groeve’ Richard Bleijenberg. Ook minder bekende bewoners van het Land van Hulst komen aan bod. Volgens de programmamakers voelen Hulstenaren zich vooral anders en zijn ze  daar trots op. ,,Dat maakt ze uniek.” Waarvan akte.

Vanaf 21 oktober, 3 weken van maandag tot en met vrijdag om 19.15 uur, NPO 2.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement