Volledig scherm
Haven Kloosternol in Scharendijke. © Google Streetview

Marineduikers gaan zoeken naar vermiste duikers Grevelingen

Marineduikers worden zondag ingezet om te zoeken naar twee duikers die sinds zaterdagavond worden vermist in de Grevelingen bij Scharendijke. Zaterdagavond hebben de Kustwacht, de KNRM en de brandweer al tevergeefs een zoekactie gehouden.

De twee duikers hadden volgens een woordvoerder van de Kustwacht zaterdag hun autosleutels afgegeven bij een restauranthouder. Toen ze rond half elf 's avonds nog niet terug waren, alarmeerde de restauranthouder de politie, die vervolgens de Kustwacht waarschuwde.

Na de melding van de vermissing werd een Search And Rescue-actie opgestart. Twee reddingsboten van de KNRM Ouddorp zochten op de bekende duiklocaties in de buurt van Scharendijke en  in de buurt van boeien. Twee Search and Rescue-helikopters uit Den Helder en Rotterdam zochten het gebied in de Grevelingen ook af. De brandweer had in eerste instantie ook duikteams gestuurd, maar omdat de locatie voor hen te diep was, werden die teruggeroepen. Ook een brandweervaartuig en een kusthulpverleningsvaartuig waren bij de zoekactie betrokken.

Toen de brandstof begon op te raken, keerden de helikopters terug naar hun basis. Later keerden ook de schepen terug en werd de nachtelijke zoekactie beëindigd. Zondag heeft de politie de coördinatie overgenomen. Zij zet het gebied af; het marineduikvaartuig Hydra met marineduikers wordt ingezet om te zoeken.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement