Volledig scherm
Marianne Poissonnier, kandidaat-wethouder voor Nieuw Gemeentebelang in Sluis. © Peter Nicolai

Marianne Poissonnier-Dekker nieuwe wethouder Sluis

SLUIS - Marianne Poissonnier-Dekker (53) volgt Chris van de Vijver op als wethouder in de gemeente Sluis.

Nieuw Gemeentebelang heeft haar als kandidaat voorgedragen. Poissonnier is nu nog fractievoorzitter voor die partij in de Sluise gemeenteraad. Van de Vijver (63) vertrekt per 1 juli na ruim vijf jaar wethouderschap. ,,Mijn energie is op", gaf zij als reden.

Het vertrek van Van de Vijver kwam als een verrassing, vertelt Poissonnier. Het wethouderschap komt dan ook onverwacht op haar pad. ,,Het zal pittig zijn, weet ik, maar ik heb er zeker zin in, anders zou ik het niet doen.” Poissonnier leidt al een vrij druk bestaan. Ze runt met haar man in Waterlandkerkje een geitenmelkerij en werkt als analist in het laboratorium van het ziekenhuis in Terneuzen. Die baan zegt ze op.

Nieuw Gemeentebelang kiest met Poissonnier voor continuïteit. Zij was vorig jaar als fractievoorzitter al betrokken bij de vorming van het huidige college van B en W. Nieuw Gemeentebelang werkt in Sluis samen met CDA, VVD en Lijst Babijn.

Lijst Babijn

Het Sluise college van B en W kent nog één vacature, die van voormalig wethouder François Babijn van Lijst Babijn die begin april noodgedwongen aftrad. De gemeenteraad vond dat hij niet functioneerde. Lijst Babijn is nog op zoek naar een kandidaat. Niet één van de drie zittende raadsleden heeft de ambitie nu wethouder te worden.

Volgende week woensdag zijn de eerste gesprekken met geselecteerde kandidaten. Lijst Babijn hoopt op korte termijn een voordracht te doen, in elk geval op tijd voor de raadsvergadering van 27 juni waarin ook de benoeming van Poissonnier op de rol staat.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement