De rechtbank in Middelburg.
Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. © Lex De Meester

Man uit Zaamslag moet cel in voor meermalen verkrachten van schoonzusje

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 32-jarige P. de P. uit Zaamslag drie jaar cel opgelegd voor het meerdere malen verkrachten van zijn 15-jarige schoonzusje. 

Van die drie jaar is gevangenis is een half jaar voorwaardelijk. Ook moet hij 10.000 euro smartengeld betalen en hij moet verplicht een behandeling ondergaan. 

De rechtbank achtte bewezen dat De P. zich vanaf 2014 ruim twee jaar lang schuldig heeft gemaakt aan het verkrachten en het plegen van ontucht met zijn toen 15-jarige schoonzus. In haar vonnis hield de rechtbank onder meer rekening met zijn houding tijdens het proces, zijn openheid van zaken en ook dat zijn handelen bekend was binnen de kleine gemeenschap van Zaamslag. De P., vader van inmiddels drie kinderen, bracht zijn jonge en kwetsbare schoonzus in een dusdanige positie dat zij onmogelijk nee kon zeggen tegen zijn lusten.  

Vier tot vijf keer per week seks

En dat, zo oordeelde de rechtbank, is dwang en dus verkrachting. Het begon allemaal in de zomer van 2014, toen De P. tijdelijk bij zijn schoonouders introk. Het begon met een zoen en eindigde uiteindelijk in vier tot vijf keer per week seks. De zaak kwam aan het licht toen een familielid achter de  relatie kwam.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Geen theatervoorstellingen voor 30 man in Zeeland: ‘Dan moet degene die naar de wc wil, zijn vinger opsteken’
  PREMIUM

  Geen theater­voor­stel­lin­gen voor 30 man in Zeeland: ‘Dan moet degene die naar de wc wil, zijn vinger opsteken’

  MIDDELBURG - Ze mogen open, maar ze blijven dicht. Geen enkel Zeeuws podium gaat vanaf maandag voorstellingen programmeren voor maximaal 30 man publiek. September wordt al moeilijk, zeker als er dan nog steeds niet meer dan 100 mensen in de zaal mogen. ,,Het knelt aan alle kanten”, benadrukt Frans Lievens van Zeelandtheaters. ,,Niet alleen voor theaters, maar ook voor impresariaten en artiesten. Ik heb artiesten zien huilen.”
 2. Inger zag na maanden gehandicapte Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’
  PREMIUM
  video

  Inger zag na maanden gehandicap­te Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’

  HEINKENSZAND - Dan lacht ze, dan weer huilt ze, dan wordt ze 's nachts wakker en schreeuwt om mama en papa. Rosan Ouwerkerk uit Heinkenszand is 27 jaar maar heeft het ontwikkelingsniveau van een peuter en kan niet praten. Leg dan maar eens uit waarom papa en mama al maanden niet meer op bezoek mogen komen vanwege een sluimerend virus dat rondwaart in de samenleving. ,,Ik moest de tas met ijsthee en chips voor haar aan het hek hangen, want ze mocht ons echt niet zien", vertelt moeder Inger.