Volledig scherm
© Thinkstock

Man uit Terneuzen krijgt jaar langer tbs

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vandaag bepaald dat de tbs van de 32-jarige S. B. uit Terneuzen met een jaar wordt verlengd. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden verzocht, de tbs-termijn met twee jaar te verlengen.

B. is in 2005 veroordeeld omdat hij samen met de 41-jarige R. D. uit Terneuzen de toen 47-jarige Peter de Blok uit Reuzenhoek om het leven heeft gebracht. De Terneuzenaar kreeg destijds een celstraf van drie jaar en tbs. Gedragsdeskundigen hadden de rechtbank twee weken geleden nog geadviseerd dat B. nog twee jaar langer tbs moest krijgen, omdat hij meer tijd nodig had om te resocialiseren. De rechtbank heeft dat dus beperkt tot een jaar extra tbs.

B. en D. waren in december 2004 onder invloed, toen ze samen naar de woning van De Blok gingen en hem mishandelden. Ze smeten onder meer een stofzuiger en een televisietoestel op zijn hoofd. Toen De Blok al bijna stervende was, besloot B. er een eind aan te maken door hem in zijn nek te zagen. Kort daarop overleed het slachtoffer aan een schedelbasisfractuur, verschillende botbreuken, ernstige weefselbeschadigingen, een geperforeerde long en hersenbeschadiging.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement