Man raakt gewond bij jachtongeval in Kerkwerve

videoKERKWERVE -  In een weiland aan de Zwaardweg in Kerkwerve is vanochtend een man gewond geraakt. Het slachtoffer werd geraakt nadat er door een ander was geschoten met een jachtgeweer. Volgens de politie was er geen sprake van opzet.

 1. 
Energie besparen staat bovenaan bij Zeeuwse bedrijven: ‘De pompen moeten hier altijd draaien’
  PREMIUM
  reportage

  Energie besparen staat bovenaan bij Zeeuwse bedrijven: ‘De pompen moeten hier altijd draaien’

  Bedrijven willen vaak wel verduurzamen en door gestegen energieprijzen is het ook geen luxe meer. Plankgas naar een toekomst met (veel) minder energieverbruik, zogezegd. Maar waar te beginnen? Tientallen Zeeuwse bedrijven hebben de afgelopen maanden bij het team experts van het Zeeuws Energie Akkoord aangeklopt. Over hoe het Expert Platform binnen een jaar een begrip is geworden in het Zeeuwse midden- en kleinbedrijf. We belichten drie bedrijven: Illuxtron International B.V. in Vlissingen, Hemi in Tholen en Krijn Verwijs Yerseke.
  Vlissingen, Yerseke, Tholen
 2. AV'56 ontfermt zich over pijlsnelle Ethiopische vluchteling; ‘In mijn eigen land was ik bang, hier is het veilig’
  PREMIUM

  AV'56 ontfermt zich over pijlsnelle Ethiopi­sche vluchte­ling; ‘In mijn eigen land was ik bang, hier is het veilig’

  Bij de Goese atletiekvereniging AV’56 ontfermen mensen zich sinds een maand over Mebrahtu Werkineh Kiros, een Ethiopische vluchteling die in de noodopvang in de Zeelandhallen zit. Het is een jongen met bijzonder veel talent, hebben ze al gezien. ,,Het verhaal van Sifan Hassan is bekend”, zegt trainer Jos den Hollander. ,,Het zou mooi zijn als hij in Nederland net zo goed terechtkomt.”
  Goes