Volledig scherm
Het beertje © Politie

Man geeft knuffelbeer cadeau aan kindje (2), maar in het beertje zit een camera en microfoon

UPDATEZUIDZANDE - Een jong gezin is zich rotgeschrokken nadat hun tweejarig kindje in Zuidzande een knuffelbeer kreeg van een onbekende man waarin een camera en microfoon zat. Ze stapten direct naar de politie.  Uit onderzoek bleek overigens dat met de camera geen beelden of geluiden konden worden opgenomen.

Het jonge gezin, afkomstig uit De Bilt en op vakantie in Zeeuws-Vlaanderen, liep woensdag met hun kindje over de rommelmarkt in Zuidzande. Een onbekende man sprak hen aan. Hij zei dat hij het kindje erg lief vond en gaf het een klein knuffelbeertje.

De ouders vonden het vreemd dat er iets hards in het knuffelbeertje zat. Bij het open maken van het beertje bleek er een klein formaat camera met microfoon in verborgen. Het neusje van het knuffelbeertje vormde de lens van de camera.

De ouders zochten direct contact met de politie. Die onderzoekt de zaak. Het is onbekend of er meer beertjes zijn verspreid. De politie waarschuwt mensen voor soortgelijke verdachte situaties. ,,Mocht u of uw kinderen aangesproken worden door een onbekende en er wordt een gratis knuffeltje aangeboden; kijk het dan even goed na!”

De politie meldde later dat uit onderzoek door de digitale recherche bleek dat er geen batterij in de knuffel zat. Het was ook niet mogelijk om heimelijk beelden of geluiden te maken of te verzenden.

Knuffels met camera’s en microfoontje zijn op grote schaal verkrijgbaar via internetwinkels. Ze zijn bedoeld als speelgoed, maar ouders kunnen ze ook gebruiken om toezicht te houden op hun kroost. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Oosterschelde met een dam!’
    PREMIUM
    VIDEO

    Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Ooster­schel­de met een dam!’

    COLIJNSPLAAT - Het is een radicaal idee. Splits het Nationaal Park Oosterschelde in het midden door een dam. Behoud het water ten westen van de Zeelandbrug als natuurgebied. Laat het oostelijk deel langzaam verzoeten, zodat de landbouw royaal over zoet water kan beschikken. Leg op de dam naast de Zeelandbrug twee rijbanen aan en voìla, er ligt een vierbaansweg tot aan Zierikzee. Het idee van Siebe Kramer, voorzitter Nationaal Park Oosterschelde, krijgt veel bijval.