Volledig scherm
© HV Zeeland

Man (87) overleden in Aquadome Scheldorado in Terneuzen

TERNEUZEN - In zwembad Aquadome Scheldorado in Terneuzen is woensdagmiddag rond 16.00 uur een 87-jarige man overleden. Het gaat volgens de politie om een natuurlijk overlijden. 

Het zwembad is gesloten. Twee ambulances en een traumahelikopter werden meteen opgeroepen. De helikopter is uiteindelijk niet meer ter plaatse geweest.

Scheldorado is een zwemparadijs met veel attracties. Begin 2019 dreigde nog sluiting voor het zwemparadijs vanwege bouwtechnische mankementen zoals loszittende tegels. De Zeeuwse milieudienst RUD constateerde februari vorig jaar dat de problemen waren verholpen. Bij eerdere controles in 2018 was vastgesteld dat Scheldorado zo slecht was onderhouden dat dit gevaar kon opleveren voor bezoekers. De provincie dreigde vervolgens met sluiting als geen maatregelen zouden worden genomen. Die werden in 2019 uitgevoerd.

  1. Amerikaanse vlieger overleefde drie crashes
    PREMIUM

    Amerikaan­se vlieger overleefde drie crashes

    SLUIS - De 94-jarige Frances Keelan had haar koffers al klaar staan om van Chicago naar Nederland te reizen. Ze is de weduwe van een Amerikaanse vlieger uit de Tweede Wereldoorlog met een zeer opmerkelijk verhaal. Het is een van de vele persoonlijke belevenissen die beschreven staan in deel 3 van het standaardwerk Luchtoorlog boven Zeeland van Wim de Meester en Kees Stoutjesdijk. Het boek zou komende maand worden gepresenteerd in het Belfort in Sluis. De bijeenkomst is vanwege de corona-crisis afgelast en dus blijft Frances noodgedwongen thuis.