De Staten vergaderen in Studio A58 in Middelburg
Volledig scherm
De Staten vergaderen in Studio A58 in Middelburg © Ernst Jan Rozendaal

Maandag extra debat over vermeende belangenverstrengeling in kwestie Zanddijk

MIDDELBURG - Maandagavond houden Provinciale Staten een extra debat over de kwestie Zanddijk. Deze week werd duidelijk dat een vooronderzoek is gehouden naar vermeende belangenverstrengeling van gedeputeerde Jo-Annes de Bat (CDA) bij dit dossier.

 1. Het kabinet had sluiting van alle horeca kunnen vermijden
  PREMIUM
  Opinie

  Het kabinet had sluiting van alle horeca kunnen vermijden

  De horeca is weer de kop van Jut. Los van de zorg en ook de cultuur is er geen bedrijfstak die zo zwaar moet boeten voor de coronacrisis. Was het wel nodig om alle horecazaken een maand lang te sluiten? Het Outbreak Management Team (OMT) adviseerde het kabinet te onderzoeken of restaurants open konden blijven. Dat advies kwam vlak voordat premier Rutte en minister De Jonge dinsdag nieuwe maatregelen aankondigden. Veel en veel te laat.
 2. België gooit ook alle cafés dicht en voert avondklok in: ‘De komende weken gaan erg moeilijk worden’

  België gooit ook alle cafés dicht en voert avondklok in: ‘De komende weken gaan erg moeilijk worden’

  Wie dacht de komende weken dan maar in België een pintje te gaan drinken of op restaurant te gaan komt bedrogen uit. Vanaf maandag gaat de horeca bij onze zuiderburen voor een maand op slot. De cijfers in België liggen nog hoger dan in maart en april, zo werd vrijdagavond duidelijk tijdens een persconferentie. ,,We gaan de komende dagen geen goed nieuws zien in de cijfers”, aldus minister De Croo. ,,Na 14 dagen volgt een evaluatie voor de horeca.”