Volledig scherm
Zand op de weg langs het strand. © Lia Flikweert

Lijst Babijn wil af van zand op duinpaden

OOSTBURG - Prachtig, de opgeknapte West-Zeeuws-Vlaamse kust, maar wel erg jammer dat de nieuwe paden en banken regelmatig onder een laag zand verdwijnen. Kan dat niet anders, vraagt raadslid Lia Flikweert (Lijst Babijn) zich af.

Flikweert heeft een rijtje vragen gesteld aan B en W. Ze wijst erop dat de duinpaden veilig gebruikt moeten kunnen worden door fietsers en wandelaars, maar dat zand op de paden voor gevaar kan zorgen, zeker na een harde storm. Ze vraagt zich ook af wie het onderhoud moet doen, waterschap of gemeente, en of die daar samen overleg over hebben en regelmatig de boel controleren op toegankelijkheid. Ook wil ze weten of er een meldpunt is waar mensen met dergelijke klachten terecht kunnen.

Foto's

Flikweert gaat niet over een nacht ijs: bij haar opmerkingen heeft ze maar liefst 23 foto’s gestopt waarop paden, duinovergangen, bankjes en fietsenstallingen onder een laag zand verstopt zitten. “Zonde”, vindt Flikweert. “Want de opgeknapte kust is wel een sterk toeristisch product voor onze gemeente, en ook onze eigen inwoners genieten er zomer en winter van.”