Volledig scherm
House and key shaped paper cutout, calculator and magnifier on wooden table. stockadr huis woning wonen © ThinkStock

Levensloopbestendig wonen aan de Henri Dunantstraat in Sint Jansteen

SINT JANSTEEN - Er komt schot in de bouw van nieuwe seniorenwoningen aan de Henri Dunantstraat in Sint Jansteen. Een jaar later dan gepland begint corporatie Woongoed Zeeuws -Vlaanderen volgende maand (november) met de sloop van de twaalf leegstaande verouderde woningen. Daarvoor in de plaats komen dan negen levensloopbestendige woningen verdeeld over drie blokken van telkens drie huizen. 

De nieuwbouw verrijst op dezelfde bouwlijn. Tegelijk wordt ook de riolering vernieuwd met een gescheiden stelsel voor het huishoudelijk afvalwater en het hemelwater. De straat wordt heringericht met nieuw bestratingsmateriaal. Naar de aangrenzende straten toe komen verkeersplateaus. De Delta Netwerkgroep (DNWG) heeft intussen kabels en leidingen al aangepast. Als alles volgens planning verloopt kan begin volgende jaar de nieuwbouw van start gaan. De plaatselijke dorpsraad is nauw betrokken bij deze nieuwbouw. ,, We hebben de huidige bewoners van de blijvende woningen benaderd en geluisterd naar hun eventuele wensen", vertelt secretaris Hermien Lernout. ,, Als dorpsraad hadden wij het idee om in de straat een beweegtuin te realiseren. Daar kunnen de ouderen dan hun spieren en gewrichten trainen. Dit plan werd echter door de bewoners afgeschoten. Er komt nu wel een wildtuin met bloemen, planten, insectenhotels en een bankje om te rusten. Woongoed draagt zorg voor het onderhoud van dit natuurtuintje. Binnenkort gaat de dorpsraad weer met de bewoners, gemeente en Woongoed rond tafel om de laatste puntjes op de i te zetten. Lernout: ,,Wat nog aan bod komt zijn eventuele extra parkeerplaatsen, verbreding van de straat en aanpassingen zoals verlaagde trottoirs en anti slip tegels".

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement