Volledig scherm
PREMIUM
Feest op basisschool De Steiger in Terneuzen, bij de bekendmaking van de nieuwe naam van de fusieschool, augustus 2018. © Camile Schelstraete

Leraren in Terneuzen boos over voortrekken school in Hoek: ‘Onze school is zwaar aan vervanging toe’

TERNEUZEN - Teleurgesteld zijn ze, de leerkrachten van basisschool De Steiger in de Terneuzense Rivierenbuurt. Niet hun school, maar De Driesprong in Hoek krijgt als eerste nieuwbouw. ,,Belachelijk", reageerde leerkracht Peter Dieleman op Twitter. ,,Onze school is zwaar aan vervanging toe en de volgorde veranderen is oneerlijk.”

Het is een gevoel dat breed leeft op De Steiger. De Terneuzense gemeenteraad wil voorrang geven aan nieuwbouw in Hoek. Daar moet donderdagavond nog wel over gestemd, maar een ruime meerderheid is voor. De school in Hoek zit sinds de fusie augustus vorig jaar erg krap. De medezeggenschapsraad (mr) trok daarover met succes aan de bel.

Verouderde gebouwen

Quote

We willen er geen wedstrijd­je van maken, welke school als eerste nieuwbouw mag plegen

Peter Dieleman,, leerkracht en lid medezeggenschapsraad basisschool De Steiger

De Steiger bestaat een jaar langer dan De Driesprong, na het samengaan van De Meerpaal, De Hille en De Geule. Krap zit de school in de Rivierenbuurt niet, maar de bijna 350 leerlingen zijn wel verdeeld over twee verouderde gebouwen. Alleen hoognodig onderhoud vindt er nog plaats. De energiekosten zijn hoog.