Charissa en Iris (beide 11) uit groep 8 leren een molen te malen van metalen onderdelen tijdens het Talent Atelier techniek en wetenschap.
Volledig scherm
PREMIUM
Charissa en Iris (beide 11) uit groep 8 leren een molen te malen van metalen onderdelen tijdens het Talent Atelier techniek en wetenschap. © Camile Schelstraete

Lekker doen waar je blij van wordt op school

HULST - Viool spelen, acteerles, een sport onder de knie krijgen, leren koken... Woensdag wordt gegarandeerd de lievelingsdag van de leerlingen van De Nobelhorst in Hulst. De basisschool gooit op die dag voortaan het lesrooster radicaal om. 

 1. Bierdouche bij SPAR Middelburg: ‘Mijn collega moest zich wel even verkleden, ja’
  video

  Bierdouche bij SPAR Middelburg: ‘Mijn collega moest zich wel even verkleden, ja’

  MIDDELBURG - Sta je gewoon het bierschap bij te vullen, spuit ineens het bier in de rondte. Het overkwam twee medewerkers van de SPAR City in Middelburg vanmiddag, zo is te zien in een kort filmpje dat de supermarkt vanmiddag online plaatste. ,,We waren compleet verrast”, lacht Jimmy de Wijze, die in de video te zien is. ,,Wij waren op een andere plek in het schap bezig, en ineens spat dat blik uit elkaar!"
 2. Rutger Schonis trok ten strijde tegen de tol, en met succes: ‘Het kabinet kan niet meer om afschaffing heen’
  PREMIUM

  Rutger Schonis trok ten strijde tegen de tol, en met succes: ‘Het kabinet kan niet meer om afschaf­fing heen’

  MIDDELBURG - Onrechtvaardig, die tol in de Westerscheldetunnel. Dat moet anders, dacht Rutger Schonis bijna een jaar geleden. Hij zat toen nog in de Tweede Kamer voor D66. De Middelburger mobiliseerde zijn collega’s van CDA, VVD en ChristenUnie. Samen droegen ze het kabinet op uit te zoeken hoe van die tol af te komen. ,,Het kabinet kan niet om de uitkomsten heen.”