Susanne Timmermann en Marian Himschoot leven hun droom. Ze maakten een hotel van de kerk in Biervliet en genieten nog elke dag zodra ze over de drempel stappen. Hoog in de achtergrond het oorspronkelijke orgel, nu mooi uitgelicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Susanne Timmermann en Marian Himschoot leven hun droom. Ze maakten een hotel van de kerk in Biervliet en genieten nog elke dag zodra ze over de drempel stappen. Hoog in de achtergrond het oorspronkelijke orgel, nu mooi uitgelicht. © Anne Hana

Lastige panden worden trendy hotels: ‘We zaten binnen een middag voor twee weken volgeboekt’

REPORTAGEKatoen, The Roosevelt, Mondragon, Rijks, Wood, maar ook het Kerkhotel in Biervliet. Enkele voorbeelden van hotels die moeilijke, maar ook eigenzinnige gebouwen in Zeeland nieuw leven hebben ingeblazen. Hoe de behoefte aan meer hotelbedden, de vraag naar originele locaties en zoeken naar rendabele investeringen de laatste jaren leidde tot bloei van deze tak van de Zeeuwse vrijetijdssector.

 1. Splinternieuwe beachclub Oaxaca past bij de duinen, de zee en alles daaromheen
  PREMIUM
  ZEEUWSE ARCHITECTUURPRIJS | MET VIDEO

  Splinter­nieu­we beachclub Oaxaca past bij de duinen, de zee en alles daaromheen

  Waar tot voor kort in Domburg strandpaviljoen De Stenen Toko stond, staat nu de splinternieuwe beachclub Oaxaca. Een bijzonder gebouw dat lijkt op te gaan in de duinen en de zee en toch ook past bij de klassieke gebouwen in de omgeving. En bij de watertoren. Architect Jurg Hertog geeft een kijkje en laat zien hoe hij al deze elementen heeft weten samen te brengen.
  Domburg