Volledig scherm
Inrichten van het Kunst Weekend Hengstdijk in 2016. © Ronald den Dekker

Kunst Weekend Hengstdijk viert twintig jarig bestaan

HENGSTDIJK - Het Internationaal Kunst Weekend in Hengstdijk bestaat twintig jaar en viert dat met klinkende namen uit de geschiedenis van het evenement. 

De Catharinakerk in Hengstdijk komt van morgenavond tot en met zondag vol te staan met kunstwerken. Vijftien kunstenaars uit Zeeland, België en Duitsland laten er hun werk zien. Dat varieert van schilderijen tot beeldhouwwerken, sieraden en keramiek.  Vanwege het jubileum is er gekozen voor kunstenaars die er eerder exposeerden, zoals Theo Jordans uit Groede en Carolina Alonso uit het Duitse Kürten. “Allemaal zijn ze bijzonder. Zo is Vera Schleibach uit Sint Jansteen een autoriteit op het gebied van keramiek”, vertelt Eddie Prince. 

Prince stond aan de wieg van het kunstweekend, twintig jaar geleden, en ziet dat het aantal bezoekers stabiel blijft. "Er komen jaarlijks gemiddeld vijfhonderd kunstliefhebbers op af." Die komen uit België en Zeeland maar ook uit andere delen van Nederland. Vijf à zes vrijwilligers zijn de drijvende krachten achter het weekend. "Maar we kunnen nieuwe mensen goed gebruiken." 

Het kunstweekend is van oudsher gratis en blijft dat in de toekomst ook. Om de kunstwerken niet in de kou te hoeven bekijken, worden er wel kanskaarten verkocht waar de verwarmingskosten mee gedekt worden. "Daar worden een aantal winnaars uit getrokken die een kunstwerkje krijgen."

Het Internationaal Kunst Weekend wordt morgen om 20.00 uur geopend door wethouder Frank van Driessche. Van vrijdag 24 november tot en met zondag 26 november is de tentoonstelling gratis te bezoeken van 10.00 tot en met 17.00 uur.

FOTOSUGGESTIE: archieffoto van 23-11-2016 van Ronald den Dekker

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement