Volledig scherm
Brandweer gaat metingen doen in café op de Markt in Terneuzen. © AS Media

Koolzuurlekkage bij café Du Commerce in Terneuzen: ‘Het alarm begon heel hard te piepen’

TERNEUZEN - In café Du Commerce op de markt in Terneuzen is vanmiddag koolzuur ontsnapt. De brandweer is met twee blusvoertuigen uitgerukt en constateerde dat het CO2-systeem van de tap lekte. Het systeem is uitgezet. 

Een koppeling van een koolzuurvat voor het bier in de kelder bleek lek. “Het alarm begon heel hard te piepen", vertelt eigenaar André Snap. “Dan weten werknemers dat je niet naar beneden moet gaan. Dat kan zeer gevaarlijk zijn. Als er echt een zwaar lek is, dan stik je. En je ruikt koolzuur niet.” 

De Veiligheidsregio Zeeland sloeg direct alarm. De aanwezigen stonden snel buiten en er raakte niemand gewond. Voor de klanten was de overlast minimaal. Hoewel het café zelf ontruimd werd, konden de gasten op het terras blijven zitten. “Gelukkig was het mooi weer, want de meesten klanten zaten op het terras”, zegt Snap.  De defecte koppeling is inmiddels vervangen en de klanten mogen weer naar binnen. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement