Stockfoto
Volledig scherm
Stockfoto © Getty Images

Kinderen van basisschool in Terneuzen ‘staken’ om vervang-juf te weren uit hun klas (en met succes)

TERNEUZEN - Een opmerkelijke actie van kinderen uit groep 7a van de Prins Willem van Oranjeschool in Terneuzen. Hun juf moest afgelopen vrijdag naar een begrafenis. Een andere docent zou haar vervangen. Maar de kinderen weigerden dat resoluut en stapten naar de directie.

Myrthe Hamelink, adjunct-directeur van de school, keek vreemd op. ‘Woensdag stond er een groot deel van de groep bij mijn kantoor om te ‘staken’, ze wensten een andere leerkracht voor de groep’, schreef ze vrijdag in een e-mail aan de ouders. De kinderen vinden de vervangende juf te streng en snel boos.

Prins Willem van Oranjeschool in Terneuzen.
Volledig scherm
Prins Willem van Oranjeschool in Terneuzen. © Google Maps

‘Wij hebben meteen aangegeven dat dit gedrag absoluut niet wenselijk is', schrijft Hamelink. Na het horen over de actie, weigerde de invaljuf om de kinderen vrijdag nog les te geven. Omdat er geen andere vervanging was, werden de leerlingen noodgedwongen onderverdeeld bij andere klassen, met een flinke stapel werk om de dag door te komen. 

‘Wij begrijpen dat nu ook kinderen de dupe zijn die hier niets mee te maken hadden. Dat vinden we heel erg vervelend. We gaan er dan ook vanuit dat zo'n situatie niet meer voor zal vallen’, concludeert Hamelink.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement