Volledig scherm
Vorige week trad Sanne Pronk nog op met de Young Ones in De Halle, volgende week is ze twee keer in een uitverkochte kerk in Biervliet. © Camile Schelstraete

Kerk Biervliet twee keer propvol voor Harmonie én Sanne Pronk

BIERVLIET - In een mum van tijd waren alle 280 kaarten voor de twee concerten van de koninklijke muziekvereniging Harmonie en drumband Willem Beukelszoon uit Biervliet weg. Dat hadden de Biervlietse muzikanten nog niet eerder meegemaakt. Zangtalent Sanne Pronk uit Sas van Gent, finaliste van Holland’s Got Talent, sluit op 29 en 30 november haar tournee door Zeeuws-Vlaanderen af in Biervliet.

Haar populariteit straalt ook af op de muziekvereniging. Maar het plan om dit jaar hits uit musicals als We will rock you, Soldaat van Oranje en Gloria Estefan ten gehore te brengen stond al overeind, ver voor de uitnodiging aan Sanne Pronk om naar de PKN-kerk in Biervliet te komen. Donateurs van de Harmonie kregen als eersten de gelegenheid om toegangskaarten voor de concerten te bemachtigen. Secretaris Marleen Boekhorst: ,,Die actie sloeg zo aan, dat we vrijwel direct door onze kaarten heen waren.  We kregen er zelfs nieuwe donateurs bij.” 

De Harmonie doet dit jaar voor het eerst mee aan een pilot van de Nationale Muziek Loterij. Met de opbrengst uit de verkoop van loten worden de muziekvereniging én muziekonderwijs in de klas bevorderd.