Volledig scherm
Het kasteel van Stijn Saelens in Wingene. Links inzet: Evert de C. © PZC

Kasteelmoord: ook justitie in België gaat in hoger beroep

BRUGGE - Ook het Openbaar Ministerie in Brugge gaat in hoger beroep tegen de straffen voor de vier veroordeelden in de zaak van de Vlaamse kasteelmoord. Eerder werd al bekend dat Evert de C. uit IJzendijke hoger beroep aanspant tegen de 27 jaar gevangenisstraf die hem enkele weken geleden werd opgelegd.

De rechtbank in Brugge legde in april 27 jaar celstraf op aan opdrachtgever André G. (67) en tussenpersoon Evert de C. (54). Een derde en vierde medeplichtige kregen celstraffen van 21 en 15 jaar. Het OM had 30 jaar geëist tegen hoofdverdachte G. en 28 jaar tegen De C. Zij hebben daar beiden beroep tegen aangetekend. G. heeft wel zijn aandeel in de moord bekend, maar vindt de straf te hoog. De C. blijft ontkennen dat hij iets te maken heeft met de Kasteelmoord.

De zaak draait om de moord op de Vlaamse kasteelbewoner Stijn Saelens in 2012. Zijn schoonvader G. had zijn kennis Pierre S. opdracht gegeven zijn schoonzoon te laten vermoorden. Tegen S. had het parket 26 jaar geëist. Hij is veroordeeld tot 21 jaar.

S. berust in zijn straf. Hij had growshophouder De C. benaderd om de huurmoord te organiseren. Die legde op zijn beurt contact met de Eindhovenaar Ronald van B., die de trekker overhaalde. De inmiddels overleden Van B. kreeg hulp van zijn neef Franciscus 'Roy' L. uit Tilburg (41), die daarvoor als mededader 15 jaar kreeg.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement