Volledig scherm
Maria met de inktpot in de R.K. kerk in Aardenburg. © Peter Nicolai

Kapelletjes Fietstocht dit jaar over de grens

AARDENBURG – Kapellen hebben een verhaal te vertellen. Met die insteek houdt de werkgroep Aardenburg Bedevaartstad dit weekend de jaarlijkse Kapelletjes Fietstocht.

De fietstocht beleeft de zevende editie en staat elk jaar in het teken van het feest Heilige Maria Hemelvaart. De gedenkdag valt op 15 augustus, maar is in Nederland geen officiële feestdag. In Aardenburg wordt die daarom in het weekend gevierd, met een openluchtmis op zaterdag en een fietstocht op zondag. 

Omdat het voor de organisatie steeds moeilijker wordt om op een redelijk te fietsen afstand jaarlijks nieuwe kapellen te vinden, is het vertrekpunt aangepast. Dit jaar wordt in Hoeke, net over de grens, verzameld bij het Sint-Jacobskerkje om 12.30 uur. Vertrek is om 13.00 uur, auto's met fietsendragers kunnen bij de kerk parkeren. De route voert door de polders rond Ramskapelle en Westkapelle. Gidsen vertellen een verhaal bij de kapellen. Meefietsen kost 5 euro. 

De openluchtmis op het Pastoor Willy Martensplein in Aardenburg begint zaterdagavond om 19.00 uur. Pastoor Ignace D’hert gaat voor. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement