Volledig scherm
Haven van Walsoorden. © Adri van de Wege

Kadewand in haven Walsoorden staat op instorten

WALSOORDEN - Een kadewand in het noordwestelijke deel van de haven van Walsoorden staat op instorten. De gemeente Hulst heeft daarom besloten de weg die grenst aan de kadewand, per direct te sluiten. 

De gebreken zijn aan het licht gekomen tijdens een risico-analyse van de gemeente Hulst. De onveilige wand bevindt zich tussen watersportvereniging d’Ouwe Haven en de hoek van scheepswerf De Klerk. De stalen balken van de damwand zijn er slecht aan toe, waardoor die niet stabiel en stevig genoeg is. Bovendien kampt de wand met grondverlies door onderspoeling. Instorting is daardoor een reëel gevaar. 

De haven is nu gedeeltelijk afgesloten. Automobilisten kunnen niet langs de kant van de kade rijden en worden omgeleid via de zeedijk. De bedrijven in het havengebied zijn wel bereikbaar. Het werk gaat daar ook gewoon door. 

De gemeente overlegt over de verdere aanpak met het Rijksvastgoedbedrijf, de eigenaar van het Walsoordense havengebied. De haven staat al langer op de nominatie om aangepakt te worden. Hulst schoof dat onlangs op de lange baan, omdat er nu geen geld voor is.