Volledig scherm
Dorpsstraat, Breskens, beeld van verwoestingen door bombardement 11 september 1944. © Peter Nicolai

Jubileumherdenking bombardement Breskens verkast vanwege kans op slecht weer

BRESKENS - De 75ste herdenking van het verwoestende bombardement op Breskens, 11 september 1944, is verplaatst vanwege de grote kans op slecht weer woensdagavond.

Traditiegetrouw is de herdenking in de buitenlucht bij het monument aan de Steenoven in Breskens, woensdag vindt die vanaf 19.30 uur plaats in de Protestantse kerk aan de Dorpsstraat 50.

Bij het bombardement 11 september 1944 vielen 183 slachtoffer onder de burgerbevolking van Breskens. Geallieerde vliegtuigen voerden de aanval uit om over de Westerschelde vluchtende Duitse militairen de pas af te snijden. Het hoofddoelwit was de haven, maar veel bommen vielen ook op het dorp.

De bevrijding van Breskens liet vervolgens nog meer dan een maand op zich wachten, tot 21 oktober 1944, als Britse troepen binnentrekken. De Duitsers hadden tot die tijd de haven van Breskens nog gebruikt voor de aanvoer van materieel.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement