Robin de Wever.
Volledig scherm
Robin de Wever. © nvt

Jaarlezing op Zeldenrust over invloed van Trump

TERNEUZEN - Hoe is het mogelijk dat miljoenen Amerikanen achter president Donald Trump staan en dat vooral een grote groep conservatieve christenen enthousiast over hem blijft? Journalist, godsdienstwetenschapper en geboren Zeeuws-Vlaming Robin de Wever legt dat dinsdag uit op de jaarlezing van het Zeldenrust-Steelantcollege in Terneuzen.

0 reacties

 1. Middelburgse moskee in actie voor slachtoffers aardbevingen
  PREMIUM
  monninkenwerk

  Middelburg­se moskee in actie voor slachtof­fers aardbevin­gen

  ,,Iedereen kent hier mensen die familie, vrienden of kennissen kwijt zijn geraakt”, vertelt Burak Yazici, voorzitter van het bestuur van de Yildirim Beyazit Moskee. ,,Hier in de regio wonen zo’n vierhonderd Turkse gezinnen en daarvan hebben er honderd roots in de door aardbevingen getroffen provincies. Onze moskee in Middelburg heeft daarom een mini-braderie gehouden op 17, 18 en 19 maart 2023.”
  Middelburg
 2. Schelpen tellen op het Zeeuwse strand: ‘Briljant. Dat een weekdiertje zoiets moois kan maken’
  PREMIUM

  Schelpen tellen op het Zeeuwse strand: ‘Briljant. Dat een weekdier­tje zoiets moois kan maken’

  Het is nog niet officieel, maar we hebben een voorlopige winnaar. De kokkel scoort hoog op de Zeeuwse stranden. Zaterdag is daar voor het eerst Schelpenteldag gehouden. Net als op heel veel andere Nederlandse, Belgische en Franse stranden. Niks mooiers dan mensen die op strand door de knieën gaan, vindt de Zierikzeese amateur-paleontoloog Hester Loeff. ,,Het strand is een soort schatkamer.”
  Oostkapelle, Cadzand, Renesse, Vrouwenpolder