ZorgSaam-ziekenhuis De Honte in Terneuzen.
Volledig scherm
ZorgSaam-ziekenhuis De Honte in Terneuzen. © ZorgSaam

iPad inzamelactie voor intensive care en hospice

AXEL - Fitnesscentrum Fit Corner Axel en gemeenteraadslid Dick Oggel starten een inzamelingsactie om iPads aan te schaffen voor intensive care-patiënten en bewoners van het Hospice in Terneuzen.

Directe aanleiding voor Gerard van Poppel van Fit Corner en raadslid Oggel om de actie ‘Zorg voor elkaar’ op te zetten is het isolement waarin mensen nu terechtkomen, nu ze geen bezoek meer mogen ontvangen vanwege de coronacrisis.

Overkant

Met de iPads die Zorg voor elkaar wil kopen of krijgen, kunnen mensen die bij ziekenhuis ZorgSaam op de IC of in het hospice verblijven, contact onderhouden met het thuisfront nu dat een stuk lastiger is geworden. Als het aan Van Poppel ligt blijft het niet bij de twee Terneuzense locaties. ,,Een streefaantal hebben we niet echt. We dachten eerst aan vijftien voor de IC (10) en het hospice (5) samen. We hebben er nu na een paar dagen al zes en als we er meer krijgen dan gaan we ze ruimer uitdelen. Het moet zich als een olievlek uitbreiden. Denk aan verzorginghuizen in de omgeving, het ziekenhuis aan de overkant, heel Nederland desnoods.”

Vergeten

Regelmatig contact met dierbaren is volgens Van Poppel van wezenlijk belang. ,,Mensen met dementie bijvoorbeeld. Die zijn soms na drie maanden helemaal vergeten wie je bent, dan kan contact via een tablet het verschil maken. Of stel voor dat iemand in de familie stervende is en je kunt er geen contact mee hebben. Ik moet er niet aan denken.”

Doneren kan via www.doneeractie.nl/doneer-een-ipad/-42571 of op het speciale bankrekeningnummer NL58 ABNA 0445191589 onder vermelding van: Doneer geld voor een iPad.