Gert-Jan de Visser (l) en Arjan Murre (r) maken het mogelijk dat er een onderkomen komt voor de voedsel- en kledingbank. De wethouders (vlnr. met helm) Jeroen Louws, Coen Bertijn en Bert Tuk slaan de symbolische eerste palen, terwijl André de Korte (midden l, Kledingbank) en Leo Zuidweg (midden r, Voedselbank) een paal vasthouden.
Volledig scherm
PREMIUM
Gert-Jan de Visser (l) en Arjan Murre (r) maken het mogelijk dat er een onderkomen komt voor de voedsel- en kledingbank. De wethouders (vlnr. met helm) Jeroen Louws, Coen Bertijn en Bert Tuk slaan de symbolische eerste palen, terwijl André de Korte (midden l, Kledingbank) en Leo Zuidweg (midden r, Voedselbank) een paal vasthouden. © Johan van der Heijden

Investeerders Walcherse voedselbank: ‘De politiek praat, wij doen, wij pakken aan’

De politiek praat, wij doen, wij pakken aan. Dat zei Gert-Jan de Visser vrijdag voordat hij samen met zijn compagnon Arjan Murre het startsignaal gaf voor de bouw van de nieuwe Voedsel- en Kledingbank.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?