Volledig scherm
© ThinkStock

Internet buitengebied
Hulst moet sneller

HULST - De werkgroep Snel Internet  Buitengebied Oost-Zeeuws-Vlaanderen houdt dinsdag 12 en woensdag 13 december informatieavonden in Hulst en Terneuzen. 

Daarin worden bewoners en ondernemers bijgepraat over snel internet in het buitengebied, wat daar nu vaak ontbreekt. Provider Delta zal meer vertellen over het internetaanbod.

De werkgroep heeft afgelopen tijd gesproken met internetproviders die snel internet voor het buitengebied kunnen garanderen. Er is gekozen voor een draadloos-vaste techniek. Glasvezel is te duur en bovendien is het een techniek die inmiddels bewezen heeft een stabiele, snelle verbinding te kunnen leveren, aldus de werkgroep. Dat is eerder in Sluis al gebleken.

Voordat het snel internet daadwerkelijk uitgerold kan worden, moeten zoveel mogelijk mensen zich aanmelden. Bij voldoende interesse zullen adressen worden aangesloten op de nieuwe verbinding. De eerste 450 aanmelders krijgen 100 euro subsidie van de gemeente Hulst, bovenop een provinciale subsidie van nog eens honderd euro. 

De informatieavond is dinsdag 12 december in het stadhuis van Hulst, een dag later in het gemeentehuis van Terneuzen. Aanvang steeds 20.00 uur. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement