Silvio Tichelaar is blij met de aanspraak door het initiatief 'Bel eens iemand op'.
Volledig scherm
PREMIUM
Silvio Tichelaar is blij met de aanspraak door het initiatief 'Bel eens iemand op'. © Anne Hana

Initiatief van Hulst voor Elkaar tegen eenzaamheid in corona-tijd: Bel eens iemand op

HULST - Voor ouderen en mensen met een klein sociaal netwerk, is het leven nu helemaal tot een halt gekomen. Om de eenzaamheid tegen te gaan, is Hulst voor Elkaar gestart met ‘Bel eens iemand op’. Verslaggever Sheila van Doorsselaer meldde zich aan als vrijwilliger en merkte dat een kwartiertje kletsen een groot verschil kan maken.

Voor een gezellig babbeltje of een luisterend oor heeft iedereen tijd. Toch? Dit persoonlijk contact op afstand is echt van grote waarde voor iemand die zich alleen voelt. Ook voor de beller zelf is het een bijzondere ervaring. ,,Je krijgt een speciale band met een wildvreemde.”

Stiltes

Of ik wil bellen naar Ria Kaan (74) uit Hulst en Silvio Tichelaar (55) uit Graauw. Hun nummers en wat achtergrondinformatie krijg ik via WhatsApp van medewerkers van Hulst voor Elkaar. ,,Maar stel nu dat ik niet weet waarover ik het moet hebben? Dat er stiltes vallen?” Er is een kaart beschikbaar met onderwerpen; van het weer tot de plannen voor de komende dagen. Die kaart heb ik niet nodig, beide gesprekken lopen als vanzelf. Alsof ik Ria en Silvio al jaren ken.