Volledig scherm
Ongeval op de Langeweg oktober vorig jaar, overigens op een deel waar al een inhaalverbod geldt. © Camile Schelstraete

Inhaalverbod op Langeweg bij Axel

AXEL - Op de Langeweg tussen de Tractaatweg en rotonde Drieschouwen bij Axel mag je nu nog inhalen, maar dat zal snel verleden tijd zijn. De provincie wil er voor de verkeersveiligheid een inhaalverbod instellen.

Het verkeersbesluit dat het inhaalverbod mogelijk moet maken, is recent officieel gepubliceerd. De maatregel komt niet uit de lucht vallen. Op de Langeweg gebeuren nogal eens (ernstige) ongevallen. Het is er bovendien de laatste jaren drukker geworden,  waardoor inhalen nog gevaarlijker is geworden.

Verderop de Langeweg, tussen de rotonde Drieschouwen en Hulst, geldt bovendien al een inhaalverbod. Door dit verbod van kracht te verklaren op de hele Langeweg wordt de situatie voor automobilisten duidelijker, aldus de provincie. Een inhaalverbod biedt geen garantie tegen verkeersongelukken, onderkent een provinciemedewerker, maar het helpt wel.

De procedure rond het inhaalverbod loopt nog, waarna de belijning kan worden aangepast. Verwacht wordt dat dit het derde kwartaal van dit jaar zal gebeuren, tegelijk met andere wegwerkzaamheden.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement