Volledig scherm
Leerlingen van de Antoniusschool uit Axel vieren mijlpaal voor Industrieel Museum in Sas van Gent, één van hen is de 50.000ste bezoeker. © Camile Schelstraete

Industrieel Museum schrijft geschiedenis met 50.000ste bezoeker

SAS VAN GENT - In een museum is het vaak stil, zo niet donderdagochtend in het Industrieel Museum Zeeland aan de Westkade in Sas van Gent. Vierentwintig leerlingen van groep zeven-acht van de Antoniusschool uit Axel juichen luidkeels. Eén van hen is de 50.000ste bezoeker van het in juni 2015 geopende museum. En dat wordt gevierd met een gebakje en fris.

Op achtduizend bezoekers per jaar was gerekend, inmiddels zijn het er al ruim 12.000. Vrijwilligerscoördinator  Bennie Vermandel is niet verrast door het succes. ,,Het was geen sprong in het diepe.” Het Industrieel Museum wil spannend zijn, waar bezoekers van alles kunnen beleven en zelf doen. Dat maakt het zo leuk, vinden de Axelse scholieren Dylan (10), Jaimey (11) en Nilan (11). ,,Je mag aan allerlei knoppen zitten.”

 1. Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdochter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

  Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdoch­ter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

  BRUGGE - Een veroordeelde pedofiel heeft in de Brugse rechtbank opnieuw 3 jaar cel gekregen voor de herhaaldelijke aanranding van zijn 12-jarige stiefdochter in een zwembad in Terneuzen. Danny B. (48) kreeg in 2013 al eens 4,5 jaar cel voor gelijksoortige feiten, maar ging opnieuw over de schreef tijdens z’n penitentiair verlof. ,,We gingen in Nederland zwemmen, omdat ik in België niet in de buurt van zwembaden of scholen mocht komen”, zei hij tijdens z’n verhoor.
 2. Henry (47) zit in epicentrum coronavirus: ‘Ziekenhuizen liggen propvol, we kunnen huis niet uit’
  PREMIUM
  Coronavirus

  Henry (47) zit in epicentrum coronavi­rus: ‘Ziekenhui­zen liggen propvol, we kunnen huis niet uit’

  VLISSINGEN - Het zal allemaal wel loslopen, dacht Henry Blok uit Oost-Souburg toen hij eind december aankwam in de Chinese miljoenenstad Wuhan waar net het coronavirus was uitgebroken. Maar een maand later zijn er tientallen doden, liggen mensen bewusteloos op straat en is hij al dagenlang zijn huis niet uit geweest. ,,Het is doodstil op straat, alle ziekhuizen zitten propvol.”