Volledig scherm
© Thinkstock

Inbraakgolf in gemeente Hulst: politie vraagt inwoners alert te zijn

HULST - Twaalf woningen in de gemeente Hulst zijn de afgelopen maand doelwit geweest van inbrekers. De politie vraagt inwoners extra alert te zijn.

In Hulst was het sinds 15 januari acht keer raak, inbrekers sloegen ook toe in Clinge (2x), Vogelwaarde en Kloosterzande. De insluipers forceerden ramen en deuren van afgelegen huizen. Ze namen geld, sieraden, portemonees, kluizen, televisies, huishoud- en computerapparatuur weg. Op sommige plekken maakten ze de buitenverlichting van woningen onklaar. De inbraken vonden meestal plaats in de avonduren. 

In 2019 werden in de gemeente Hulst in januari één woning en in februari zes woningen opgebroken. In 2018 waren dat vijf (januari) en vier (februari) woningen. De politie spreekt dan nu ook van een duidelijke toename van het aantal woninginbraken.

Politie en gemeente nemen de inbraken serieus en waarschuwen inwoners alert te zijn. Wie verdachte auto's in de omgeving ziet, wordt gevraagd kentekens te noteren.

  1. Amerikaanse vlieger overleefde drie crashes
    PREMIUM

    Amerikaan­se vlieger overleefde drie crashes

    SLUIS - De 94-jarige Frances Keelan had haar koffers al klaar staan om van Chicago naar Nederland te reizen. Ze is de weduwe van een Amerikaanse vlieger uit de Tweede Wereldoorlog met een zeer opmerkelijk verhaal. Het is een van de vele persoonlijke belevenissen die beschreven staan in deel 3 van het standaardwerk Luchtoorlog boven Zeeland van Wim de Meester en Kees Stoutjesdijk. Het boek zou komende maand worden gepresenteerd in het Belfort in Sluis. De bijeenkomst is vanwege de corona-crisis afgelast en dus blijft Frances noodgedwongen thuis.