Volledig scherm
© Thinkstock

In weekeinde kans op files naar Zeeuwse kust

Het mooie weer lokt veel toeristen naar de Zeeuwse kust, maar ze moeten door wegwerkzaamheden wel rekening houden met files door wegwerkzaamheden en een wielerkoers op zaterdag in Midden- en Noord-Zeeland.

Vooral Duitsers vieren komend weekeinde vakantie in Zeeland. Het mooie herfstweer zorgt voor toeloop van toeristen, maar zal geen bezettingsrecords breken, zegt directeur Patrick Polie van de VVV Zeeland. Toeristen moeten wel rekening houden met files naar de Zeeuwse kust, waarschuwt Rijkswaterstaat.

Extra reistijd

Er zijn vanaf vrijdagavond werkzaamheden aan de N57 en de A58. De N57 (dammenroute) is afgesloten in de richting van Stellendam tussen de Harmsenbrug en de Brielsebrug. Op de A58 zijn in de richting van Vlissingen tussen ’s-Gravenpolder en Heinkenszand minder rijstroken beschikbaar. Ook is er zaterdag een groot fietsevenement in Zeeland, de Tacx Pro Classic, waarvoor delen van wegen in Midden- en Noord-Zeeland tijdelijk worden afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van minimaal 30 minuten.

Hotels en bungalowparken zitten gemiddeld voor 60 procent vol, campings doen het met 40 tot 50 procent bezetting. Polie: ,,Dat is iets lager dan vorig jaar toen we een prachtige nazomer hadden. Het is gewoon een nette bezetting. Het scheelt wel per plaats. In Domburg wordt het weer erg druk. Dat geldt ook voor Renesse, Nieuwvliet en Cadzand-Bad.'' 

Herfstvakantie

Grote delen van Nederland hebben volgende week herfstvakantie. Midden- en Zuid-Nederland zijn vrij. Niettemin zijn Duitsers  goed voor de helft van het aantal geboekte overnachtingen in Zeeland,  ook al heeft Noordrijn-Westfalen pas de laatste week van oktober vakantie. Veertig procent van de vakantiegasten komt uit Nederland en tien procent uit België. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement