De borstvoedingsbank.
Volledig scherm
PREMIUM
De borstvoedingsbank. © Elvie / Walkie Talkie

In Kortrijk doorbreken ze een taboe: met de borsten bloot op de borstvoedingsbank

PollKORTRIJK - Hij staat op de Grote Markt in Kortrijk: een borstvoedingsbank voor zogende moeders die hun kind taboedoorbrekend, want in het openbaar, willen voeden. Of een flesje willen afkolven voor later. De borstvoedingsbank is een idee van het ‘femtech’-bedrijf Elvie. 

 1. Daling positief geteste Zeeuwen

  Daling positief geteste Zeeuwen

  VLISSINGEN - Het aantal Zeeuwen dat afgelopen week positief testte op corona is licht gedaald tot 220. In de eerste week na de zomervakantie ging het om 246 besmettingen. In Terneuzen is al drie weken achter elkaar sprake van een stijging. Daar testten vorige week 45 inwoners positief. De weken ervoor ging het om respectievelijk dertig en twintig besmettingen. Het aantal afgenomen tests nam toe van 2096 naar 2396. De GGD heeft tot nu toe 484.030 prikken gezet. Dat aantal ligt in werkelijkheid hoger, omdat ook zorginstellingen en huisartsen prikken.
 2. Internationale onderzeebootrel niet per se gunstig voor Damen: ‘Frankrijk zal nu de druk op Nederland opvoeren’
  PREMIUM

  Internatio­na­le onderzee­boot­rel niet per se gunstig voor Damen: ‘Frankrijk zal nu de druk op Nederland opvoeren’

  VLISSINGEN - Maakt marinebouwer Damen Naval in Vlissingen meer kans om vier Nederlandse onderzeeboten te mogen bouwen nu een belangrijke mededinger, de Franse Naval Group, de levering van twaalf conventionele onderzeeërs aan Australië misloopt? Defensiespecialisten betwijfelen het. ,,Frankrijk zal mogelijk de druk op Nederland opvoeren om de order aan de Naval Group te gunnen.”