Anne-marie en haar echtgenoot in de woonkamer van hun huis, Hoogstraat 7 in Sluis.
Volledig scherm
PREMIUM
Anne-marie en haar echtgenoot in de woonkamer van hun huis, Hoogstraat 7 in Sluis. © Kelly Thans

In deze burgemeesterswoning woonde ooit de ‘pornokoning’ van Sluis: ‘In dat grote ronde bed zijn vast veel films gemaakt’

dag huis!SLUIS - Gratis parkeren in het hartje van Sluis? Het lijkt een moeilijke zaak, maar het is zeker mogelijk. Moet je er alleen wel even een aardig bedrag voor op tafel leggen, om de voormalige burgemeesterswoning op de kop te tikken. Maar dan krijg je ook wat. De woning die deze week centraal staat, is bijzonder groot en kent een rijke geschiedenis. Huidig bewoonster Anne-Marie Bron (58) vertelt met veel plezier over haar geliefde woning.

 1. Nico verkoopt zijn monumentale hoeve: ‘Ik neem mijn muziek en mijn onderbroeken mee en ga een groot jacht kopen’
  PREMIUM
  dag huis!

  Nico verkoopt zijn monumenta­le hoeve: ‘Ik neem mijn muziek en mijn onderbroe­ken mee en ga een groot jacht kopen’

  Nico Osse (63) en zijn vrouw vielen zeventien jaar geleden als een blok voor de boerderij aan de Dorpsstraat in Heinkenszand. De renovatie van de monumentale hoeve met de enorme boerenschuur was een immens project. ,,We hebben twee jaar verbouwd en al die tijd leefden we met onze drie kinderen in stacaravans.” Nu zijn de kinderen uitgevlogen en vorig jaar overleed Nico’s vrouw. ,,Dit is veel te groot voor mij alleen, dus ik ga de boel verkopen.”
 2. Duitse familie Strutz verkoopt haar huis in Aagtekerke: ‘Mijn dochter heeft vier weken niet tegen me gepraat’
  PREMIUM

  Duitse familie Strutz verkoopt haar huis in Aagtekerke: ‘Mijn dochter heeft vier weken niet tegen me gepraat’

  AAGTEKERKE - In het hart van Aagtekerke, in de luwte van Domburg en Westkapelle, aan de karakteristieke kerkring met die mooie scheve toren, staat een sprookjeshuis. Zo een gemaakt van oude moppen, met sierlijke lijsten aan de buitenzijde, prachtige balken aan de binnenzijde, een opkamer, een kelder - alles wat je maar bedenken kan aan monumentale elementen. Niet gek dus dat de familie Strutz er alles aan deed er haar tweede huis van te maken. En nu niet durft te denken aan het leeghalen ervan. Maar het moet.
 3. Het perfecte landhuis, maar toch zetten Hans en Jacqueline het na twee jaar alweer te koop
  PREMIUM
  Dag Huis!

  Het perfecte landhuis, maar toch zetten Hans en Jacqueline het na twee jaar alweer te koop

  Van Rotterdam naar Bruinisse is een hele stap. En hoewel op hetzelfde eiland, de stap van Bruinisse naar Sirjansland is misschien nog wel groter. Toch zetten Hans en Jacqueline Tarmond hem te koop. In het dorpje tussen natuurgebied Dijkwater en hun oude ‘republiek’ bouwden ze een seventies-villa om tot hypermodern landhuis. Met luxe keuken, prachtige veranda, een gastenverblijf: alles erop en eraan. En toch zetten ze hem nu, na amper twee jaar, alweer te koop.
 1. Trendsetters in Terneuzen: het huis van Coen en Valérie kan zo in VT Wonen (en het staat te koop!)
  PREMIUM
  dag huis!

  Trendset­ters in Terneuzen: het huis van Coen en Valérie kan zo in VT Wonen (en het staat te koop!)

  TERNEUZEN - Als van je huis niet de voorgevel maar het interieur als eerste foto op Funda wordt gezet, dan kan dat twee dingen betekenen. Of die gevel is spuuglelijk, of het interieur is om door een ringetje te halen. Dat laatste is het geval aan de Jacobus van Looystraat in Terneuzen. Het huis dat Coen Kaijser zeven jaar geleden kocht, is door zijn vriendin Valérie van der Sloot tot in de puntjes gestyled. Een rijtjeshuis uit de jaren zeventig, saaier kan bijna niet, maar eenmaal binnen sta je in een hipheidspaleis dat zo in VT Wonen kan.
 2. Wie het monumentale huis van Anneke koopt, krijgt er een waar museum bij cadeau
  PREMIUM
  dag huis!

  Wie het monumenta­le huis van Anneke koopt, krijgt er een waar museum bij cadeau

  VLISSINGEN - Het blauwe huisje met de groene aanbouw waarop ‘smederij anno 1882’ staat, is niet te missen in hartje Biggekerke. Als je de lage deur doorgaat, maak je een tijdreis. Het aambeeld van de dorpssmid staat klaar, een hamer ligt er naast een stuk ijzer. De smid lijkt ieder moment binnen te kunnen lopen. Kijk je om je heen dan zie je massa’s oude gereedschappen. Maar dit is niet een Zeeuws ambachtsmuseum, het is het voorste deel van het huis van Anneke Louws (66). Achter de oude smederij gaat een comfortabel woonhuis schuil.
 3. Linda verkoopt bijzonder familiehuis in Breskens: ‘Mijn opa heeft alles zelf gemaakt, tot de keukenkastjes toe’
  PREMIUM
  Dag Huis!

  Linda verkoopt bijzonder familie­huis in Breskens: ‘Mijn opa heeft alles zelf gemaakt, tot de keukenkast­jes toe’

  Alsof je de filmset van de serie Mad Men binnen wandelt. De flagstones op de vloer, de panelen tegen de muren, de houten deuren met houten deurklinken: aan de Dokter Broodmanstraat in Breskens staat een heus mid century-walhalla te koop. Het is het huis dat de grootvader van Linda Puister in 1959 zelf bouwde en waar haar vader, Piet Jansen, tot zijn dood heeft gewoond. Een huis dat verhalen ademt. Dat niet zou misstaan in het Openluchtmuseum.