Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Peter Ploegaert met op de achtergrond het Strandhotel in Cadzand-Bad. © Boaz Timmermans

In Cadzand-Bad is tot stand gebracht wat begin deze eeuw onmogelijk leek

CADZAND-BAD - Stap voor stap ontwikkelt Cadzand-Bad zich tot de badplaats waarvan al zo’n vijftien jaar geleden de contouren zijn geschetst. Voorlopig is er genoeg werk aan de winkel.

Wethouder Peter Ploegaert van Sluis zit maandagochtend aan de rand van één van de pareltjes van het vernieuwde Cadzand-Bad, de in 2017 geopende jachthaven. Veel volk is er nog niet, maar, weet Ploegaert zeker, ‘zondagmiddag zat het hier vol’. ,,Zo’n jachthaven, met alle bedrijvigheid, trekt. Niemand had vijf of tien jaar geleden kunnen bedenken dat we dit voor elkaar zouden krijgen.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Oosterschelde met een dam!’
    PREMIUM
    VIDEO

    Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Ooster­schel­de met een dam!’

    COLIJNSPLAAT - Het is een radicaal idee. Splits het Nationaal Park Oosterschelde in het midden door een dam. Behoud het water ten westen van de Zeelandbrug als natuurgebied. Laat het oostelijk deel langzaam verzoeten, zodat de landbouw royaal over zoet water kan beschikken. Leg op de dam naast de Zeelandbrug twee rijbanen aan en voìla, er ligt een vierbaansweg tot aan Zierikzee. Het idee van Siebe Kramer, voorzitter Nationaal Park Oosterschelde, krijgt veel bijval.