‘Iemand nog een zeewierbitterbal?’

videoTERNEUZEN - Waar niets moet en (bijna) alles kan. Waar je een zeewierbitterbal wegspoelt met verse Sangria of een hotdog met Graauwse ketchup en een pint of twee of... Waar je je eigen picknickdeken meeneemt en geniet van de hippiesfeer. Van die dingen die gebeuren in Terneuzen.

"Wat leuk dat je er bent!", staat op spandoeken bij de entree. Dat is nog eens een binnenkomer. Foodfestival Van Die Dingen Die Gebeuren (VDDDG) wordt elk jaar populairder. Voor het vierde jaar op rij stonden afgelopen weekend weer vele honderden bezoekers, van jong tot oud, rijendik voor een kleine twintig mobiele keukens. Het wachten op de onder je neus bereide hapjes uit alle windstreken is geen straf, want de sfeer op VDDDG is onbeschrijflijk losjes. Gezellig. Hippie-achtig bijna. ,,Het feestje is voor ons geslaagd als iedereen het naar de zin heeft", zegt mede-organisator én de enige echte (Zeeuwse) ketchupmaker Patrick Keizer uit Graauw. Nou, dat is dan gelukt.

Volledig scherm
Luc Brusselaers uit Kuitaart overmeestert een Zeeuwse hotdog. © Peter Nicolai
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement