Kayid Wolfert (links) en Henk Hardonk hebben samen de politieke beweging Idr1 opgericht.
Volledig scherm
PREMIUM
Kayid Wolfert (links) en Henk Hardonk hebben samen de politieke beweging Idr1 opgericht. © Camile Schelstraete

Idr1 trekt vanuit Breskens met de ‘Caravan of Love’ het land in

BRESKENS - De noodkreet van de Voedselbank ging Kayid Wolfert uit Breskens door merg en been. Ze schoot meteen in actie. Met steun van de Jumbo-supermarkt en een legertje vrijwilligers deelde ze vandaag opnieuw voedselpakketten uit aan 48 arme gezinnen in West-Zeeuws-Vlaanderen. De politieke beweging Idr1 beleefde afgelopen week een vliegende start.

De coronacrisis zorgt onverwachts voor verbinding in de samenleving. ,,Op straat en online gebeuren nu heel veel mooie dingen. Mensen kijken echt naar elkaar om en springen voor elkaar in de bres. En dat is precies wat Idr1 nastreeft”, vertelt oprichtster Kayid.

Vanuit het ‘hartkwartier’ in Breskens probeert Idr1 met ‘hartverwarmende acties’ de harten van de Nederlanders te veroveren. Eerder deelde ze al weggeeftulpen uit en voor komende week nodigt ze mensen uit een lichtje voor het raam te zetten ‘als teken van solidariteit’. Idr1 heeft landelijke ambities: op 17 maart 2021 moet Nederland klaar zijn voor een nieuwe koers, die draait om gelijkheid en geluk voor iedereen.

 1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
 2. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.