Thijs Joziasse en Katinka van der Bilt in hun nieuwe appartement, in de Hulster binnenstad.
Volledig scherm
Thijs Joziasse en Katinka van der Bilt in hun nieuwe appartement, in de Hulster binnenstad. © Camile Schelstraete

Huurappartementen bij vermaakcentrum Hulst in trek bij twintigers

HULST - Wonen in hartje Hulst en boven de bioscoop. De elf appartementen, die Woonstichting Hulst voor jongeren vanaf 23 jaar liet bouwen aan het Cornelis de Vosplein, zijn opgeleverd én gewild.

Van de elf huurappartementen zijn er inmiddels al negen vergeven. Woonstichting Hulst sprong, met succes, in op de vraag naar betaalbare huurwoningen voor jongeren in het centrum van de vestingstad. Thijs Joziasse (25) gaat er samenwonen met zijn vriendin Katinka van der Bilt (20). Het stel is één van de eerste huurders en kreeg vorige week maandag de sleutel. ,,We zochten iets in de binnenstad en dit is ideaal”, vertelt Thijs. ,,Je zit hier midden in het centrum.” Thijs en Katinka zijn nog druk aan het klussen. ,,Het is kaal opgeleverd, dus er moet nog van alles gebeuren. Van de vloer tot de muren. Dit weekend gaan we laminaat leggen, we hopen er in de loop van volgende week in te trekken.” 

Vermaakcentrum eind dit jaar gereed

Het nieuwe appartementencomplex bevindt zich bij de locatie van vermaakcentrum Koning van Engeland, dat nog in aanbouw is. In het centrum moeten naast vier filmzalen ook een restaurant, grand café, bowlingbanen annex feestzaal, een theaterzaal, wijnkelder en een club komen. Naar verwachting zou het vermaakcentrum eind dit jaar of begin volgend jaar gereed zijn, lieten de beoogde exploitanten begin dit jaar weten. Ook wordt er nog gebouwd aan appartementen in de koopsector. De zeven appartementen aan Houtmarkt 4 en 6 worden voor de bouwvak opgeleverd.  Als de bouw aan de Houtmarkt helemaal klaar is, wordt een aantal omliggende straten heringericht en er worden rioolwerkzaamheden uitgevoerd. 

Quote

We zochten woonruimte in de binnenstad en dit is ideaal. Je zit hier midden in het centrum

Thijs Joziasse (25)