Rond het dorpshuis in Terhole - hier op de achtergrond - mag het onkruid wel eens weggehaald worden, vindt HulstPlus.
Volledig scherm
Rond het dorpshuis in Terhole - hier op de achtergrond - mag het onkruid wel eens weggehaald worden, vindt HulstPlus. © Boaz Timmermans

HulstPlus: te veel sociaal zwakkeren en arbeidsmigranten in Terhole

TERHOLE - De leefbaarheid van Terhole is in gevaar, waarschuwt de fractie van HulstPlus. Er zijn veel arbeidsmigranten en ‘sociaal zwakkeren’ in het dorp, en juist weinig kansen voor senioren. 

Raadsleden Eugene Verstraeten en Jos van Eck trekken bij B en W aan de bel. Ze baseren zich op gesprekken met dorpsbewoners. Vooral de huisvesting van arbeidsmigranten is hen een doorn in het oog.  Die wonen volgens hen niet alleen in een pension, maar ook in andere panden aan de Hulsterweg. Controleren burgemeester en wethouders de regels wel, vragen de raadsleden zich af. Die regels bepalen dat er maar vier arbeidsmigranten in één huis mogen wonen, en woningen met arbeidsmigranten tenminste 150 meter van elkaar af moeten staan.

Ook de verhuur van woningen aan ‘sociaal zwakkeren’ baart de fractie zorgen, want ‘dat leidt tot overlast in de vorm van het niet onderhouden van voortuinen’. Tenslotte wijst HulstPlus op de sloop van een rij seniorenwoningen in het dorp, en het onkruid rond met name het dorpshuis. 

De fractie wil van B en W weten wat die eraan denken te gaan doen. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement