Volledig scherm
Wethouder Adri Totté © StockPZC

Hulster wethouder Totté: 'Den Dullaert wil niet in gesprek'

HULST Het bestuur van centrum Den Dullaert zegt geplande gesprekken met B en W Hulst steeds af. Wethouder Adri Totté is het beu en bereidt zich voor op verdere stappen, zei woensdagavond tijdens een commissievergadering.

Het college probeert al wekenlang met het bestuur van het gemeenschapscentrum om de tafel te gaan. Hulst wil het gebouw kopen van het stichtingsbestuur, om voor altijd een einde te maken aan de soap rond Den Dullaert. In de loop der jaren zijn diverse verenigingen uit het gemeenschapscentrum vertrokken vanwege onder meer slecht onderhoud.

Het college zou half januari een gesprek met het bestuur hebben over de verkoop. Totté: "Op verzoek van Den Dullaert is dat toen verzet naar 31 januari. Ook die datum is gecanceld door Den Dullaert. Er is blijkbaar geen bereidheid om dat gesprek aan te gaan. We beraden ons op de verder te nemen stappen." De mededeling zette kwaad bloed bij onafhankelijk raadslid Jos van Eck. "Ik heb geen vertrouwen dat de wethouder hier na vijf jaar ploeteren nog uitkomt. Zij regeren over ons. Dit is een compleet zwaktebod." Het raadslid opperde zelfs een door de raad gekozen 'commissie van wijzen' als bemiddelaar tussen het college en Den Dullaert in te stellen. Gino Depauw van Algemeen Belang Groot Hulst kwam eerder al met dat voorstel.

De overige fracties spraken woensdag wel hun vertrouwen in de wethouder uit, maar hekelden het gedrag van het stichtingsbestuur. "Het is pure dwarsliggerij van Den Dullaert", vatte François Hoefnagels de heersende gedachte samen. Totté sprak op zijn beurt de woorden van Van Eck tegen. "Zíj regeren niet, wíj regeren. We doen er alles aan dit weer op de rails te krijgen."
Het Hulster college heeft inmiddels wel de jaarrekening van 2015 van Den Dullaert binnen, maar die is nog niet vastgesteld.