Volledig scherm
Het Reynaertcollege aan de Carmelweg in Hulst. © Google Maps

Hulster en Duitse leerlingen maken kennis met elkaars cultuur

HULST - Leren van elkaars cultuur. Dat is de bedoeling van het uitwisselingsproject dat het Hulster Reynaertcollege deze week heeft met een Duitse school. De leerlingen werken aan het project Stereotypen und Nachtbarländer - 'stereotypen en buurlanden'.

De Hulster scholieren vertrokken zondag met de bus naar het Duitse grensstadje Vreden, vlakbij Enschede. Ze overnachten bij gastgezinnen. De leerlingen krijgen sinds maandag ook les en maken kennis met de Duitse scholieren, het schoolsysteem van de oosterburen en de cultuur. Dat doen ze onder meer door een bezoek te brengen aan de historische stad Münster. 

Vanaf woensdag zijn de rollen omgedraaid en leren de Duitse gymnasiasten over Nederland. Er staan onder meer een bezoek aan Neeltje Jans en de Deltawerken, de Joodse wijk in Antwerpen en het Huis van de Zonde in Kieldrecht - onderdeel van het project Vossen - gepland. Donderdag volgen de Duitsers les op het Reynaertcollege, een dag later presenteren de leerlingen hun bevindingen over de Nederlandse en Duitse cultuur op school. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement