Zonnepanelen.
Volledig scherm
Zonnepanelen. © Thinkstock

Hulst wil meer zonnepanelen op grote daken

HULST - Tweehonderd eigenaren van grote daken in de gemeente Hulst worden gestimuleerd zonnepanelen op hun dak te leggen. Tijdens de bijeenkomst Zon-op-dak, aanstaande dinsdag, worden ze hierover bijgepraat.

Enkel dak-eigenaren met voldoende aansluitcapaciteit hebben de uitnodiging ontvangen. Het gaat hierbij veelal om (boeren)schuren, loodsen en bedrijfspanden. In samenwerking met netwerkbeheerder Enduris zijn de op het oog geschikte daken geïnventariseerd. De bijeenkomst vloeit voort uit de vorig jaar opgestelde gemeentelijke beleidsregels zon- en windenergie. Hierin wordt nadrukkelijk de voorkeur gegeven aan zonnepanelen op grote daken in plaats van zonneparken op landbouwgrond omdat dit de beste optie is voor slim ruimtegebruik.

Rendement

Tijdens de bijeenkomst worden de dak-eigenaren geïnformeerd over de benodigde draagkracht van het dak, de investering en het uiteindelijke rendement. Wanneer een dak geschikt blijkt, kan een dak-eigenaar in aanmerking komen voor een subsidie op basis van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement