Drukte in Hulst tijdens het Trappistenweekend, op archiefbeeld. Ondernemers kijken nu hoe ze een anderhalve meter-terras in kunnen richten.
Volledig scherm
Drukte in Hulst tijdens het Trappistenweekend, op archiefbeeld. Ondernemers kijken nu hoe ze een anderhalve meter-terras in kunnen richten. © Peter Nicolai

Hulst maakt zich klaar voor het anderhalve meter-terras

HULST - Hulst maakt zich klaar voor het anderhalve meter-terras. Twintig horeca-ondernemers  hebben tot nu toe gevraagd of ze hun terras mogen uitbreiden.

Terrassen gaan naar alle waarschijnlijkheid overal weer open vanaf 1 juni, onder voorwaarden. Door de verplichte anderhalve meter afstand tussen tafeltjes is het op veel plekken in de gemeente Hulst moeilijk om een terras in te richten met de beschikbare ruimte. In sommige gevallen mogen terrassen daarom worden vergroot, besloot Hulst onlangs na een overleg met horeca-ondernemers. De openbare ruimte mag dan bij het terras worden getrokken.

Geen muziek en terrasschotten

Zo'n twintig ondernemers hebben inmiddels een aanvraag ingediend, die vervolgens wordt getoetst. Zo mag een groter terras niet ten koste gaan van verkeersveiligheid en er mag geen overlast ontstaan voor de omgeving. Er mag geen muziek worden gedraaid en de extra terrasruimte moet uiterlijk om middernacht weer weg zijn. Er mogen alleen zitplaatsen worden gemaakt en terrasschotten zijn niet toegestaan. Als er een groter terras mag komen, is dat tot uiterlijk 1 oktober. 

Een eerder plan van Koen Verhagen, om de Grote Markt en bolwerken als pop-up terrassen te gebruiken, werd omarmd maar haalde het niet. Hulst was bang dat het teveel op een evenement ging lijken.

De gemeente Hulst probeert aanvragen van horeca-ondernemers vóór 1 juni te beantwoorden. Of dat lukt, hangt er vanaf wanneer de aanvraag wordt ingediend. Aanmelden kan via horeca@gemeentehulst.nl. Ook in Sluis is er duidelijkheid. Terrassen in de openbare ruimte mogen, maar niet ten koste van parkeervakken.