Volledig scherm
Dorpsgezicht Ossenisse © Willem Staat

Hulst investeert ruim een ton in dorpshuizen

HULST - Noodzakelijke investeringen in de gemeenschapshuizen in Ossenisse, Clinge en Hengstdijk jagen de gemeente Hulst op een kostenpost van meer dan 100.000 euro.

In Ossenisse moet het dak van het dorpshuis worden vervangen. Dat kost 46.750 euro. Het oplossen van de onderhoudsproblemen van is eigenlijk niet het 'pakkie an' van de gemeente, want die is geen eigenaar. Vanwege het groot belang van het dorpshuis voor de leefbaarheid willen B en W het geld toch op tafel leggen.

In Malpertuus moet de kleedruimte van de gymzaal worden opgeknapt en woerdt de ruimte anders ingedeeld, een karwei van 70.000 euro. Door zelfwerkzaamheid van de Stichting en een bijdrage van 20.000 euro van het Oranjefonds blijven de kosten voro de gemeente beperkt tot 35.000 euro..

Tenslotte moet ook het plafond van de gymzaal van dorpscentrum De Schuur in Hengstdijk worden vervangen. Dat kost 18.332 euro.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement