Het voormalige onderkomen van Neckermann in Sint Jansteen.
Volledig scherm
Het voormalige onderkomen van Neckermann in Sint Jansteen. © Camile Schelstraete

Huizen op voormalig Neckermann-terrein in Sint Jansteen

SINT JANSTEEN - Er komt eindelijk weer beweging op het oude Neckermannterrein in Sint Jansteen. Een deel van de oude bedrijfsgebouwen wordt gesloopt en vervangen door woningen. Hoeveel precies, dat is nog niet bekend.

Neckermann, aan de Verrekijker bij Sint Jansteen, ging in 2014 failliet. Het verdwijnen van het voormalige postorderbedrijf kostte tweehonderd banen. De oude magazijnen, aan de andere kant van De Verrekijker, kregen al vrij snel een nieuwe eigenaar: kaasproducent St. Paul zit daar nu. Maar het voormalige kantoor en het oude distributiecentrum staan nog steeds leeg. 

Ontwikkelaar

De gemeente Hulst probeert al jaren een nieuwe invulling te geven aan het enorme terrein, maar het lukte niet om iemand te vinden die in één keer alles wilde overnemen. Wel is nu een ontwikkelaar gevonden die aan de slag wil met een deel ervan, op de hoek van de Geslechtendijk met De Verrekijker. Het voormalige kantoor en een deel van de bedrijfsgebouwen gaan plat en maken plaats voor huizen. Direct aan De Verrekijker komt een flinke groenstrook. Die dient als buffer tussen de huizen en St. Paul, aan de andere kant van de weg. 

Met de beoogde ontwikkelaar wordt nog volop overlegd. Veel ligt nog niet vast, zoals het precieze aantal woningen. Wel is duidelijk dat er levensloopbestendige huizen komen. Daar is in de gemeente Hulst behoefte aan. 

Het duurt nog wel even voordat de woningen er staan. De gemeente Hulst moet eerst het bestemmingsplan nog aanpassen. Dat is een flinke procedure, die maanden duurt. Als het tegen zit, bijvoorbeeld als mensen bezwaar maken, kan dat nog verder oplopen.

  1. 12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    MIDDELBURG - De twee 12-jarige jongens uit Middelburg die gisteravond zijn aangehouden voor het bestelen van een 11-jarige jongen met geweld hebben nog meer op hun kerfstok. Terwijl ze door de politie werden gezocht, beroofden ze ook nog eens twee jongens van hun frietjes en milkshake. Het onderzoek loopt nog, maar de twee worden verdacht van het plegen van beroving met geweld en poging beroving.